Naturalne sposoby na kuchenne akcesoria

Surowy design kuchni jest bardzo powszechny. Minimalistyczne pomieszczenia zapełnione urządzeniami i meblami ze stali szlachetnej zdominowały aktualną modę. Wiele osób w swoich lokalach gastronomicznych, a nawet prywatnych kuchniach, docenia je nie tylko ze względu na wygląd, ale i funkcjonalność.

Jednakże podtrzymanie czystości przedmiotów oraz mebli z tego materiału wymaga małego zachodu. Należy pamiętać żeby wykorzystywane preparaty oraz gąbeczki nie rysowały powierzchni i nie zdzierały ochronnej powierzchni. Na szczęście stal szlachetna nie potrzebuje nie wiadomo jak żrących środków chemicznych. W związku z tym nie musimy się martwić, że na bemarze, czy okapie pozostaną sztuczne i szkodliwe specyfiki. A jak najbezpieczniej zadbać o nasze nierdzewne przedmioty? W pierwszej kolejności musimy odłożyć wszelkie myjki, które nie są wykonane ze stali nierdzewnej. Zwykła wełna stalowa może nie tylko zarysować nawierzchnię, ale ją uszkodzić. W konsekwencji tworzywo straci swoje właściwości oraz odporność na korozję. Warto również wyposażyć się w miękkie gąbki oraz ściereczki. Można zrezygnować z intensywnych środków czyszczących. Zawarte w nich wybielacze uszkadzają nawierzchnię, a ich niedokładne spłukanie stwarza niebezpieczeństwo po bezpośrednim kontakcie z pożywieniem.

najskuteczniejszymi metodami do czyszczenia bemarów oraz różnych stalowych urządzeń są naturalne sposoby. Bardzo znane stało się stosowanie octu, proszku do pieczenia, albo sody kuchennej. Specyfiki te nie dość, że czyszczą bardzo dokładnie urządzenia ze stali szlachetnej to dodatkowo eliminują brzydki zapach i sterylizują powierzchnię z bakterii. Umyte bemary wodą z sokiem z cytryny są o wiele bezpieczniejsze w użytku, niż te umyte skoncentrowanymi, żrącymi środkami.


Podziel się tym wpisem

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More


Comments are closed.